Wednesday, July 17, 2013

Tonsilitis!


Assalamualaikum everyone.

Huhh huhhh by Allah's Mercy, Alhamdulillah I am getting better today. I have been here in the hospital since tuesday because of tonsil inflammation. It all started on Sunday when I had a mild sore throat. Ahhh wait I think I was already feeling lethargic on Saturday. Anyhow on Sunday morning, when I had sore throat, I could not care less because biasalah Ramadhan uols kalau tak sait tekak sikit-sikit kan? So after Zuhr I decided to go to Jusco to buy Listerine (because I suspected my sore throat was because I didnt use Listerine that morning since that thanggg finished the night before).

After I got back from Jusco, tiba-tiba je rasa pening sangat-sangat Ya Allah pastu terus terbaring kesejukan. Then after terjaga tu straight away called Ain asking her to check on me because I think I have fever. Masa tu nak tau I have to berbuka ke tak because Islam kan memudahkan. Puasa bukan untuk buat diri sakit kan :)

Then Ain datang and she said panas gila. So I berbuka at 4 (rugi rugi rugi) makan panadol lepas tu tidur balik. Malam tu demam panas teruk lagi then decided to go to clinic. G clinic dapat panadol ngan antibiotic. So malam tu tidur la dengan demam demam ni ha.



Come Monday, demam tak surut, makin teruk pulak. Lepas tu g clinic lagi satu, dr bagi panadol ngan antibiotic lagi kuat. Still tak jalan. Masa tu I was worried myself. Mom pun.



Tuesday pagi tu, I was feeling slightly better tuba-tiba demam panas lagi teruk. My mom dah suruh g sepital but I said petang sikit la. Then mom said okay but buat appointment dengan ent specialist nanti dia bank in duit. Masa tu memang sakit sangat nak telan air liur pun boleh menangis,


Petang Selasa tu my mom came all the way from KL and when I was sleeping then she brought me to Pantai Hospital Melaka. (because i dont know of any hospitals in melaka yang ada ent specialist. kalau kat KL i would have gone to Damansara Specialist or Prince Court MC). We made an appointment with Dr Loh Thimm and upon examination he straight away told mum "this case needs to be warded"

So masuk laa ward.



Bila dah masuk ward dia nak amik darah semua cuba tengok apa jadi...


So sekarang ni cerita dia memang tonsil tu bengkak teruk, dr bagi IV drip untuk dehydration melampau dan makan bubur 9 kali dalam masa 3 hari. Eee. Boleh tak bagi lambchop ke? Pizza ke? Tomyam ke. HIHIIHI. Lagi cepat baik kot?

Thanks kawan2 yang dating.







ps: NAK is coming to MALAYSIA! Please check www.bayyinah.com :)

No comments:

Post a Comment